Megnyílt a Parajdi Sóbánya „kistestvére” Budapesten

 

Ötvenezer kiló húszmillió éves parajdi sót építtetek be a háromszáz négyzetméteres egykori légoltalmi pincébe a Vámház körúton. Maroknyi Székelyföld az anyaország fővárosában, hiszen az ásványkincs mellett szovátai követ és – engedéllyel kivágott - hargitai fenyőt használtak az építkezésen.

A Parajdi Sópince a gyógyulni vágyó asztmásoknak, allergiásoknak és a légúti megbetegedésekben szenvedőknek ad enyhülést, de esténként Székelyföld nagykövetségeként különféle kulturális programoknak, termékkóstolóknak, turisztikai bemutatóknak ad helyet. A közel háromszáz négyzetméteres pincében egy bemutatóbolt is helyett kapott, ahol a különféle fürdő- és gyógysók mellett székelyföldi kézműves termékeket is meg lehet vásárolni.

 

Parajdi Sópince

Vámház körút 11

Telefon: (06-1)3332367

Igazgató: Domokos István

mobil: 06209252363        

 

A bejegyzés trackback címe:

https://micsoda-utjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr653479109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása